Учебник за живота

Учебник за живота“Животът е такъв, какъвто си го направиш.” Когато бях тинейджърка не бях съгласна с тези думи. Цялото ми детство бе изпълнено със страдание (имаше и радости), опитвах се да променя нещата, борих се и навсякъде провали. Не проумявах как е допустимо детското страдание, защо боледуват и умират деца и бебета? Сега съм на 33 години, имам определен житейски опит и абсолютно заставам зад такова твърдение. Вероятно сме си избрали или така ни е отредено още преди да се родим. Решили сме да страдаме докато сме деца и после да ни е по-щастлив живота. А тя душата ще си страда. Независимо, че сме деца и не можем да учим, вероятно душата ни изплаща своята карма. Битува схващането, че на човек се дава толкова, колкото може да понесе, но понякога болката е жестока и хората се предават. Има и борци, които побеждават и ни учат, че няма невъзможни неща.

Трябва да приемем, че има Бог, висша сила или както искате го наречете. Аз самата съм възпитана напълно атеистично. Започнах да чета за различните религии и се убедих, че Бог е един за цялото човечество. Митовете и легендите са си едни и същи само имената на героите са различни.

Отвращавам се от ужасите на църквата в миналото – кръстоносни походи, инквизиция и т.н. В днешно време нещата са по-прикрити. Неслучайно Бенедикт XVI се отказа от длъжност. Римската църква е замесена в скандали за педофилия и малтретиране, връзка с тайни общества и в огромни финансови злоупотреби. Църквата е най-богатата институция в света и на практика не прави почти нищо реално за хората. Тя приема дарения, развива многостранна стопанска дейност и не плаща данъци. Винаги е манипулирала хората.

Разбира се, че не всички свещенослужители са водени от икономически подбуди. Отец Иван от Нови Хан например помага на много хора. Идеята ми е, че не трябва да не вярвате в Бог, защото служителите му на Земята са порочни, алчни и лицемерни. За мен това не са истинските Божи служители. Преди два дни бях на среща-беседа с Георги Изворски и се прекланям пред този свят Човек. Такива хора са Петър Дънов, Баба Ванга, Преподобна Стойна, Слава Севрюкова, Иисус Христос, Орфей, Мохамед, Махатма Ганди, Сатия Саи Баба и много други. Истината е, че не ни трябват църква и посредници, за да общуваме с Бог. Това нещо винаги е било крито от нас.

Всеки човек си има своя истина и обяснение за случващото се в живота. Жалко че малцина намират отговорите дълбоко в себе си, а множеството хора се лутат и опитват едно или друго и често грешат без да разбират. Човешкото мерило е съвестта, която оценява нашите мисли и постъпки. Срещат се и заблуди, които трябва да разграничаваме, защото всеки се опитва да успокой съвестта си за неправилните избори, но ние дълбоко в себе си знаем истината. Тепърва хората се пробуждат и се учат как да се вслушат във своя вътрешен свят и да контактуват с Висшия Разум.  Сега навлизаме в ерата на общуване с Природа, Космос, Бог, извънземни и т.н. , сега ще започнем да намираме нови археологически находки, ще излязат наяве неподозирани неща, ще преоткрием историята и ще я пренапишем. Въпрос на време е да се срине цялата система каквато я познаваме и да започнем да живеем в свят на Любов и разбирателство.