Учебник за живота 2

Учебник за живота 2Една по-обективна равносметка на живота също помага на човек да си даде сметка за вярата в Бог. Наблюдавайки близки и познати също си правим оценки по отношение на техните мисли, действия и последствия. Хора, използвали агресия в миналото, сега са дори изпадали в зависимост от тези, на които са вредили. Други са били надменни, а сега са в много неизгодно положение. Жена, направила аборт, когато е била ученичка, сега страда, че не е могла да си има собствено дете.

Примерите само от този ни живот са безкрайно много. Преди няколко дни отключихме съседът, защото бравата за мазето е повредена и само след пет дни той ме намери да стоя заключена отново там. Аз стоях само около три минути. Вижте старите хора. Едни са добри и щастливи, а други са вечно мрънкащи и все болнави. От нас зависи от кои ще сме. Най-съществени са мислите ни. Тук трябва да споменем, че всеки греши и трябва да сме по-толерантни. Важно е да прощаваме истински.

От много време просто знам, че всички хора сме едно. Цялото човечество изгражда един голям организъм. Ние самите сме съставени от много клетки и те работят в синхрон за благото на нашия организъм. Ако проумеем това поетапно ще започнем да ставаме по-добри и ще помогнем да се сплоти целия човешки организъм. Дори планетата е жива. Цялата Вселена е жива.

Мислите са най-важното нещо. Те се реализират. Не вярвате? Ами опитайте сами. Помнете, че всяко нещо е за сметка на друго. Ако искате пари, то ще имате пари, но ще бъдете лишени от друго. Важно е да не ставате прекалено крайни и да загърбвате човешките ценности. Ето друг пример: много сте уморени или имате нужда от внимание и на подсъзнателно ниво искате да си починете – възможно е да се разболеете. Нещата опират до изборът...

Всички просветени хора казват, че човек няма свободна воля, а има свободен избор. Сами решаваме дали искаме обикновен живот, изпълнен с любов и стремеж към красотата или да се потопим в лъскавия комерсиален свят на марките, модата, изкушенията и ненужно потебление, за което заплащаме с време, труд, здраве и т.н.

Аз лично се стремя да намеря баланс. Опитвам се да бъда добър човек, да помагам, но само ако отсреща искат, да не съдя хората, защото нямам това право (дори и в най-закоравелия престъпник има нещо добро, а и всеки греши за различни неща), да не се ядосвам (много ми е трудно, но така привличам същества от астрала, които се “хранят” с тази негативна енергия), да не се изкушавам, да не изговарям негативни думи (адски, страшен, ти ме уби и др. подобни, които ми променят вибрациите) и т.н.

На този свят сме дошли, за да се учим. Трябва да сме като децата. (Тях никога не ги боли глава.) Важно е да се научим да различаваме знаците от финния свят. Няма нищо случайно. Посланията отначало са по-дискретни и ако не им обърнем внимание те прерастват в наказания като загуба, болест и др. Висшите сили ни помагат и когато трябва ни наказват. Трябва да го приемем и да се опитаме да заживеем по моралните закони. Опитайте се да живеете с любов и сами ще видите резултатът. Вие сте част от Бог, вие сте малки Богове и се учите. Нима любящите родители не наказват своите мили деца, за да станат по-добри хора?