Учебник за живота 3

Учебник за живота 3Много харесвам идеята на Морнинг Скай за звездните същности и живота, а приходите от филми като”Аватар” на Джеймс Камерън и “Матрицата” са показателни, че се харесаха на всички. Хората приеха тази идея и аз вярвам , че всички ние сме аватари. Дошли сме да се учим в живота и да изживяваме материалния свят. Трябва като децата да се наслаждаваме на дребните неща.

Моето дете от бебе изпитва истинско удоволствие от различни усещания-обожава пухкави играчки и одеяла, смее им се, чуди се на допира с вятъра, радва се на играта с водата, интересува се от студения лед или се забавлява като яде падащите снежинки. Усещанията в живота са безкрайни. Несравнимо е усещането на детска или родителска ласка. Същото се отнася и по копнежа за допир до любимия, а след това и тъй очаквания секс.

Следващия път когато ви полази муха си помислете, че това може да е забавно като изживяване. Светът на ароматите също е предизвикателство. Човек ако не е помирисвал неприятните няма как да разграничи омайните такива.  Храната ни доставя различни възприятия за сладко, горчиво, солено, кисело и техните съчетания са безгранични. Вкусовете са наслада за нашите възприятия в живота. Всички тези дребни неща изграждат нашия живот-нека им се радваме и да ги оценяваме, а не да ги приемаме като даденост.

Учебник за живота 3-2Колко често се захласваме по най-невероятните красоти на природата? Тя е в състояние да повдига вашите вибрации и дори лекува. За всеки човек радостите са различни, но такива са музиката, танците, децата, спорта, медитацията, веселите приятели, чашката, творчеството, животните, екстремните изживявания, пътуванията и други.

Естествно най-важното в живота е личният опит. Хората обичат да се потапят в света на някой роман или филм и да изживяват емоциите от изборите на героите. Най-много сплотяват клюките. Отново изживяваме и оценяваме изборите на участниците в деиствията.

Никога не трябва да се подиграваме и заричаме, че ние бихме направили или не нещата по различен начин, защото винаги ще ни “застигне” същата участ като обсъжданата, и тогава ни е трудно да следваме личните си убеждения в живота. Напр. “никога няма да се омъжа за такъв мъж”… и точно с такъв мъж си свързва живота. Всеки човек е срещал редица примери за тези заричания, защото те са като магиите и винаги се “връщат” за проверка на изречените думи.