Тъй желаната промяна

Тъй желаната промянаВсичко се променя и никога не е едно и също-природата, човешките клетки, мислите ни… Ние все се учим, често дори повтаряме едни и същи уроци и трупаме опитност. Важно е да си признаваме истината, за да е успешен урокът и да не се повтарят несгодите ни. Склонни сме дотолкова да пазим егото си, че отхвърляме и изкривяваме истината, и изобщо не желаем да се поставим на мястото на другия и да допуснем, че и той има някакво право. Не бива да забравяме, че истината винаги има две страни?

Често хората искат да са отново млади, но с вече натрупан опит, чудят се как са могли да постъпят по определен начин и защо са имали дадени мисли. Неслучайно преживяваме толкова филми, книги и клюки-това все са опитности. Най-ефективния опит се трупа посредством собствено изживане.

Всички обичаме разнообразието и промяната към по-добро. Усилието се явява пречка за повечето хора. Почти всички се оплакват колко застоял живот водят, как трябва да научат нещо или да извършат някаква дейност и т.н., но все нямат време и най-вече не им се захваща. Вечно отлагаме да станем по-добри, да отделим време за децата, да извършим нещо добро и докато се усетим времето е свършило, пропиляли сме си и последния шанс. Ако искаме да направим нещо, то трябва автоматично да го направим, а не да си търсим оправдания.

Най-честото оправдание е “не мога”. Ние сами отказваме да го направим. Няма невъзможни неща. Чудесата са живо доказателство. Не всеки може да ги види, защото много хора търсят научни или други обяснения, но случайности няма. Преди не бях вярваща и толкова пъти си повтарях за случващото се, че всичко е математика. Абсолютно всичко се управлява от универсални закони. Всяко живо същество, освен инстинкти има и общ информационен модел, разумност,  ръководена от Вселената. С напредването на науките все повече учени поставят под въпрос еволюцията на Дарвин като достатъчна и търсят обяснение на този интелект и планираност в живата природа.

Хората са най-различни и имат всевъзможни талати. Ако погледнем човечката история откриваме големи гении на които можем само да се възхищаваме. Разликата им с обикновените хора е, че те не са си поставяли ограничения. Ако човек има силна вяра в своите способности и умения е способен на всякакви чудеса. Разбира се трябва и жертва (усилие), защото нищо не се дава наготово.