Хората и добрината

Хората и добрината 1Хората са най-различни. Всички са много цветни и уникални. Дори ако си мислим за някого, че е много сив, то това е така, защото не сме го опознали. Възможно е да има нужда от подтик, и ако му дадем най-общо казано любов (добро отношение, без осъждане и очаквания), то той да се “събуди” и да стане също творец на добри дела. Всеки е значим и важен за целия организъм, наречен човечество. Абсолютно всеки има различни дарби и таланти, с които може да допринесе за развитието на нашето общество. За съжаление масово хората избират доходоносни дейности, вместо хобита и интереси и съответно са неудовлетворени.

Ние трябва да се научим да не мислим егоистично, а да ни е грижа за всички да са добре. Не можем да се изолираме от проблемите, та те са навсякъде и няма бягство от това. Ние сме едно голямо семейство на тази планета, както са клетките в нашето тяло. Единствено посредством синхрон ще постигнем Рай за всички ни. Не искам кой знае какво, а само човещина. Какво ни пречи да раздаваме любов и щастие, та те са толкова заразни и прекрасни. Оправдания всеки може да си намери, за да не го прави, особено когато се изисква усилие, но то си е за него.

Има манастир, мисля че беше в Тибет и там хората се лекуват със смях и усмивки. Те работят по цял ден и се насилват да се смеят, но е факт, че има резултат- оздравяват. Все по-популярни в нашето общество стават заниманията по смехотерапия и йога на смеха, които поддържат тялото и духа здрави. Малко усилие и получаваме лично и общочовешко щастие. Няма кой да ни направи по-добър света, а от дребните промени зависят големите. Има риск да ви помислят за леко смахнат, но и това е забавно… Гледайте на нещата от смешната страна на нещата или поне се старайте да го правите. Ще си спестите куп болести и няма да нараните своите себеподобни. Всичко се връща. Шефът ви крещи, а на него жена му и т.н.

Опитайте да постъпвате  и мислите с добро, то е по-могъщо. Така ще дадете пример на останалите хора и най-вече на децата ни как е правино да се постъпва. В началото ще ви е трудно, защото ще мислите и действате по навик. Помислете си, че всеки обича слънчеви и лъчезарни хора, а избягва мрънкащите. Нямам в предвид да не споделяте лошото, но акцентирайте на доброто от ситуацията. Не се успокоявайте, че на някой друг му се е случило нещо лошо, а на вас не, защото никой не знае какво ви чака вас, особено след такива мисли. Няма случайности. Всеки човек с когото се срещате е проекция на вашите мисли. Всичко наоколо ви подсказва и учи, само опитайте да го видите и осъзнаете.

Всеки може да си направи експеримент и да се опита да види колко е прекрасно да се живее с любов. Дори да има негативни мисли е добре да започне да мисли за хубави неща и добрите мисли ще започнат да преобладават. Резултатите в реалността са поразителни. Като в приказките доброто надделява и завладява нашата същност. Започваме да се радваме на всичко и всички наоколо, и заживяваме в синхрон и любов.

Всички същества са добри и идеални по своята същност. Всеки прави каквото може и заслужава втори шанс. Съществува поговорка:”Ако знаехме истината за нашите врагове, то ние бихме плакали за тях.” Хубаво е да живеете щастливи и доволни, а съденето, скандалите, деленето винаги водят до негативи за всички. Направете така че да сте горди от себе си!